Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.

Royalpaj med päron och björnbär

Björnbärsmarmelad med viol

Björnbärssnittar

Björnbärssylt

Björnbärsglass

Björnbärssaft

Björnbärsbiskvi i långpanna

Björnbärs-smoothie

Björnbärscobbler i portionsformar

Visste du detta om björnbär

Björnbär (Rubus fructicosus). Det finns mer än hundra olika björnbärssorter som växer vilt i Sverige. Alla varianterna är inte lika goda, så smaka innan du börjar plocka många av dem. Björnbär används oftast till saft, sylt och desserter.

Björnbärssylt med gin

Små björnbärspajer

Chokladmousse med björnbärskompott

Björnbärskaka

Björnbärsdessert i glas

Björnbärspaj med citron-creme fraiche

Björnbärsgrottor på hemkokt björnbärssylt med kardemumma

Björnbärssaft

Äggtoddy à la björnbär

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.