Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.

Björnbärsmarmelad med vanilj

Björnbärsmuffins med smultopping

Björnbärscurd

Royalpaj med päron och björnbär

Björnbärsmarmelad med viol

Björnbärssnittar

Björnbärssylt

Björnbärsglass

Björnbärssaft

Björnbärsbiskvi i långpanna

Björnbärs-smoothie

Björnbärscobbler i portionsformar

Visste du detta om björnbär

Björnbär (Rubus fructicosus). Det finns mer än hundra olika björnbärssorter som växer vilt i Sverige. Alla varianterna är inte lika goda, så smaka innan du börjar plocka många av dem. Björnbär används oftast till saft, sylt och desserter.

Björnbärssylt med gin

Små björnbärspajer

Chokladmousse med björnbärskompott

Björnbärskaka

Björnbärsdessert i glas

Björnbärspaj med citron-creme fraiche

Björnbärsgrottor på hemkokt björnbärssylt med kardemumma

Björnbärssaft

Äggtoddy à la björnbär

Vanliga frågor om recept med björnbär

Björnbär passar perfekt i sylt, marmelad, pajer, smoothies, chutney eller som topping på frukostskålen. Ett bär att njuta av både sött och syrligt.

Låt dem sjuda försiktigt med socker – då behålls både form och smak. Perfekt för sylt, kompott eller fyllningar.

Björnbär passar med vanilj, choklad, citron, mynta och andra bär. Även getost och honung lyfter smaken fint i matigare rätter.

Nej, björnbär kan läggas direkt i smulpajen. Pudra gärna över lite potatismjöl för att fånga upp bärsaften vid gräddning.

Mogna björnbär är djupt mörklila, nästan svarta, och lossnar lätt från stjälken. De ska vara mjuka, men inte mosiga.

Förvara dem kallt, gärna i kylens översta del. Undvik tättslutande lock – luftcirkulation gör att de håller längre.

Frys bären utspridda på en bricka först, och lägg dem sedan i fryspåsar. Då slipper du klumpar och får bär du lätt kan plocka fram.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.