Bars med chokladöverdrag

cirka 20-25 bitar 50 minuter
Bars med chokladöverdrag, nötter och choklad passar alltid ihop. Gör dina egna bars med de nötter du tycker bäst om, tillsammans med kokos och ljus sirap. Täck med ett lyxigt chokladöverdrag.
Bars med chokladöverdrag
Betyg: (107st)

Ingredienser

    Bars

    • 1 dl mandel
    • 1 dl hasselnötter
    • 3 dl jordnötter
    • 25 g smör
    • 1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
    • 1 dl sesamfrön
    • 1 dl riven kokos

    Chokladöverdrag

    • 200 g choklad
    • 50 g smör

    Garnering

    • hackade nötter

    Sätt ugnen på 150 °C.

    Mixa nötterna i en matberedare. Smält smöret och rör ner i nötblandningen.

    Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en tjock smet.

    Bred ut smeten tunt i en form cirka 24x30 cm med bakplåtspapper.

    Grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.

    Smält under tiden choklad och smör över ett vattenbad.

    Bred på chokladblandningen på nötbotten och strö över hackade nötter. Ställ i kylen.

    Skär upp små bars.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker