Chutney
- kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Sommarchutney

Päron- och mangochutney

Tomatchutney

Aprikos- och rödvinbärschutney

Paprika- och lökchutney

Morotschutney

Rabarberchutney

Plommonchutney

Äppel- och hallonchutney

Paprika- och tomatchutney

Körsbärschutney

Tomat- och äpplechutney

Vanliga frågor om chutney

Chutney är ofta söt, kryddig och har en mjukare konsistens, medan relish är syrligare, mer vinägerbaserad och innehåller finhackade bitar med tydlig struktur.

Chutney passar perfekt till ostbrickor, grillat kött, kyckling, vegetariska rätter eller som smakrik klick i en matig macka.

Chutney görs vanligtvis av frukt eller grönsaker som kokas med socker, vinäger och kryddor – exempelvis äpple, lök, mango eller tomat.

Rätt tillagad och förvarad i steril burk håller chutney flera månader – gärna svalt och mörkt. Öppnad burk bör stå i kyl och användas inom någon vecka.

Tomatchutney lyfter allt från grillade korvar och hamburgare till ostpajer och indiska grytor – en riktig smakförhöjare.

Chutney betyder ungefär "kryddig röra" eller "kryddsylt" och har sitt ursprung i det indiska köket.

Ja, öppnad chutney ska förvaras i kylskåp. Oöppnade burkar kan stå svalt och mörkt, gärna i ett skafferi eller matkällare.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!