Ost- och skinkgifflar

Gifflar fyllda med smält ost, skinka och paprika. Perfekta till mellanmål eller utflykt. Baka och lägg ett gäng i frysen och ta fram vid behov.

18 stycken

Betyg (15 st)

Sätt betyg

Ingredienser

50 g smör eller margarin
50 g jäst
1/2 dl ljummet vatten
2 dl filmjölk
1 tsk salt
1 msk Dansukker Vit Sirap
2 ägg
8-9 dl vetemjöl

Fyllning
9 stora eller 18 mindre skivor rökt skinka
18 skivor lagrad ost, t ex Grevé
18 bitar paprika

Till pensling
1 ägg

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull.

Smula jästen i en degbunke. Häll det ljumma vattnet över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt filmjölk, smör, salt, sirap, ägg och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en deg.

Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den blank och smidig.

Kavla ut den till ½ cm tjock liksidig platta. Skär ut 9 fyrkanter, som du sedan delar diagonalt till trekanter.

Lägg en skink- och en ostskiva samt en paprikabit på varje trekant. Rulla ihop mot spetsen.

Sätt ugnen på 250°.

Lägg gifflarna på bakplåtspapper eller på en smord plåt. Låt jäsa i 20 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och grädda i 8-10 minuter i mitten av ugnen tills gifflarna fått en gyllenbrun färg.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullar

Kanelbullens dag – Vilken kanelbulle är du?

Det bästa med hembakat är att det blir unikt och personligt. Inget smakar bättre än något du gjort själv med kärlek. Så börja med vårt grundrecept, välj svenskt socker och låt fantasin styra. Forma, baka och njut – ha en härlig kanelbulle!

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!