Chokladbollar

30 minuter
Mumsiga chokladbollar doppade i kokos eller pärlsocker.
Chokladbollar
Betyg: (2291st)

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/4 dl Dansukker Florsocker
  • 1 1/2 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 2-3 msk starkt, kallt kaffe

Garnering

  • Kokos, Dansukker Pärlsocker eller färgat pärlsocker

Färgat pärlsocker

  • 3 dl Dansukker Pärlsocker
  • 1 msk vatten
  • Fruktfärg

Rör matfett och florsocker poröst.
Tillsätt kakao, havregryn och kaffet.
Forma till runda bollar som rullas i pärlsocker eller kokos.
Förvara chokladbollarna i kylskåp.

Färgat pärlsocker
Häll vattnet i en skål och tillsätt färgen.
Blanda i pärlsocker.
Häll upp sockret på en plåt och bred ut det i ett tunt lager.
Låt torka.
Dela eventuella klumpar med en gaffel.
Förvara torrt.

Receptet är framtaget av

Dansukker