Dianas sommardessert

4 portioner 2 timmar
Dianas sommardessert
Betyg: ( 32 st)

Ingredienser

    Chokladmousse

    • 150 g mörk choklad
    • 4 msk Dansukker Muscovadosirap
    • 3 dl vispgrädde
    • 3 ägg, separerade

    Färskostkräm

    • 200 g färskost
    • 1 dl Dansukker Florsocker
    • 2 msk Lemoncurd

    Marinerade jordgubbar

    • 2 dl jordgubbar
    • limeskal och saft från 1 lime, gärna obesprutad
    • 2 msk Dansukker Muscovadosirap

    Tillbehör

    • 6–8 st Digestivekex

    Chokladmousse
    Smält chokladen över vattenbad och tillsätt muscovadosirap.
    Vispa grädden hårt och ställ åt sidan.
    Separera äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum, ställ åt sidan.
    Vispa äggulorna lätt och rör ner i chokladen.
    Blanda ner chokladen i den vispade grädden och vänd sist ner äggvitan. Låt svalna i kylen.

    Färskostkräm
    Vispa samman färskost med florsocker och lemoncurd.

    Marinerade jordgubbar
    Ansa bären och dela dem. Riv skal och pressa ut saften från limen och blanda med bären tillsammans med muscovadosirap.

    Montering
    Smula digestivekexen. Varva mousse, färskostkräm, bär och smulade digestivekex i glasen. Avsluta med bär på toppen.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker