Friterade fläderblommor

4 portioner
Friterade fläderblommor
Betyg: ( 23 st)

Ingredienser

8-12 fläderblommor

2 1/2 dl vetemjöl
1 msk Dansukker Strösocker
1/2 tsk salt
2 äggulor
2 äggvitor
3 dl vatten
2 msk flytande margarin
olja till fritering

Att doppa i
Dansukker Strösocker

Jordgubbssås
1/2 liter jordgubbar
2-3 msk Dansukker Florsocker


Börja med såsen genom att mosa jordgubbarna med en gaffel eller i mixer. Tillsätt florsockret och ställ åt sidan. Skaka fläderblommorna så att eventuella lösa blommor lossnar. Blanda vetemjöl, socker och salt i en skål. Tillsätt äggulorna. Vispa i vattnet, lite i taget. Vispa smeten jämn. Tillsätt margarinet. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i smeten. Doppa fläderblommorna i smeten och fritera dem i 180 °C varm olja. Doppa de nyfriterade blommorna i socker och lägg upp på assietter. Servera genast med jordgubbssåsen till.

Receptet är framtaget av

Dansukker