Fruktbullar

ca 35 stycken
Fruktbullar
Betyg: (4st)

Ingredienser

  • 1/2 dl russin
  • 1/2 dl torkade aprikoser
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 liter vetemjöl (600 g)
  • 1 förpackning torrjäst (röd)
  • 1/2 dl Dansukker Strösocker
  • 150 g rumstempererat smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vaniljyoghurt
  • 3 ägg

Fyllning

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl Dansukker Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 dl hackad sötmandel, kan uteslutas

Pensling

  • 1 ägg

Garnering

  • Dansukker Pärlsocker

Lägg aprikoser och russin i en skål och häll på juicen. Låt stå i 2 timmar. Hacka frukten i små bitar.

Blanda vetemjöl, jäst och socker i en skål. Tillsätt matfett, yoghurt, ägg och den hackade frukten och arbeta samman till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en avlång platta.

Rör samman ingredienserna till fyllningen och bre denna på degplattan. Rulla samman och skär rullen i bitar som läggs i pappersformar. Ställ formarna på plåtar och låt jäsa övertäckta på varm plats i minst 2 timmar.

Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 7 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Receptet är framtaget av

Dansukker