Hasselnötsformar

20 st kakor
De är underbart goda, passa utmärkt att frysa in och helt ärligt det är väldigt svårt att bara ta en...
- Recept Malin Sahlberg
Hasselnötsformar
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Mördeg

    • 200 g smör
    • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 2 st äggulor
    • 1,5 dl Dansukker Strösocker
    • 4 dl vetemjöl

    Nötmaräng

    • 2 st äggvitor
    • 2 dl Dansukker strösocker
    • 100 g hasselnötsmjöl

    • Gräddning: 150 grader, ca 30-35 minuter

    Mördeg
    Dela smöret i mindre bitar och blanda ihop tillsammans med de övriga ingredienserna till degen, enklast är att göra det i en matberedare eller i bakmaskin med vinge.

    Knåda sedan ihop degen och forma den till en rulle, plasta in och lägg den i kylen.

    Nötmaräng
    Börja vispa äggvitorna och tillsätt sedan Strösockret lite i taget. Vispa så att marängsmeten klarar "vänd bunken över huvudet-testet" och vänd sedan ner hasselnötsmjölet och blanda väl men försiktigt.

    Dela degen i tjugo lika stora delar och rulla dem till kulor. Tryck ut varje kula i en aluminiumform så den täcker botten och det blir en grop i dem.

    Klicka eller spritsa ut marängsmeten över degen och grädda sedan kakorna i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt dem svalna innan servering.