Mjuk pepparkaka med lingonsylt

Mjuk pepparkaka med lingonsylt
Betyg: (10st)

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör eller margarin
2 1/2 dl Dansukker Farinsocker
2 ägg
1 1/2 dl gräddfil
1 dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
1 msk mald kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk malen ingefära
1 krm kryddpeppar
1 tsk bikarbonat

Rör matfett och farinsocker luftigt. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda i fil och sylt. Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonaten och rör ner i smeten. Häll upp smeten i en smord och bröad form, cirka 2 liter. Baka kakan i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 55 minuter. Låt svalna. Servera gärna vispad grädde med lingonsylt i till kakan.

Receptet är framtaget av

Dansukker