Mjuk pepparkaka med lingonsylt

Mjuk pepparkaka hör hösten till. Rör ner rårörda lingon i smeten, ljuvligt gott. Servera din mjuka pepparkaka med grädde eller frosting och toppa med lingon.

Ca 12 portioner

PT1H

1,20 minuter

Betyg (36 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Rårörda lingon
50 g lingon
1/3 dl Dansukker Rörsocker Strö

Mjuk pepparkaka
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl Dansukker Farinsocker
2 ägg
1 1/2 dl, 150 ml gräddfil
3 dl vetemjöl
3 tsk mald kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk malen ingefära
1 krm kryddpeppar
1 tsk bikarbonat

Frosting
150 g, 1 1/2 dl marscapone
1 dl Dansukker Florsocker
skalet från 1 lime, gärna obesprutad
5-10 ml färskpressad limesaft

Alternativt tillbehör
grädde
lingon

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C. Blanda ihop lingon och rörsocker, ställ åt sidan.

Vispa smör och farinsocker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda i gräddfilen. 

Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonaten och rör ner i smeten. Vänd ner de rårörda lingonen och rör smeten slät.

Häll upp smeten i en smord springform, cirka 23 cm i diameter. Baka pepparkakan i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt svalna.

Den mjuka pepparkakan är lika god med som utan frosting, men önskas frosting så blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylskåpet i cirka 30 minuter. Bred eller spritsa ut frostingen på kakan och dekorera med lingon eller servera kakan med vispad grädde och lingon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?