Påskig Rocky Road

En påskig variant på Rocky road med både mörk och vit choklad. Smaksätt din Rocky road med jordnötter, Dumle, påskiga chokladägg och marshmallows.

ca 40 bitar

ca 45 minuter

Betyg (12 st)

Ingredienser

300 g mörk choklad
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 1/2 dl salta jordnötter
200 g Dumlekolor (gör dina egna gräddkolor här)
300 g vit choklad
80-100 g chokladägg
30 g minimarshmallows, ca en näve (gör dina egna marshmallows här)

Instruktioner

Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och tillsätt muscovadorörsocker. Låt svalna något. Hacka jordnötterna och dela Dumlekolorna till mindre bitar, vänd ner i den smälta chokladen. Häll smeten i en form, cirka 23x23 cm.

Låt svalna i kylen i cirka 20 minuter. Smält under tiden den vita chokladen och dela försiktigt chokladäggen i mindre bitar. Vänd ner nästan alla hackade chokladägg och marshmallows i den avsvalnade chokladen, men spara några till dekoration.

Ta ut formen med mörk choklad och fördela den vita chokladen jämnt över den mörka. Toppa med resten av chokladäggen och marshmallows. Ställ i kylen några timmar för att stelna.

Skär din Rocky road i bitar och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.