Påskig Rocky Road

En påskig variant på Rocky road med både mörk och vit choklad. Smaksätt din Rocky road med jordnötter, Dumle, påskiga chokladägg och marshmallows.

ca 40 bitar

ca 45 minuter

Betyg (12 st)

Ingredienser

300 g mörk choklad
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 1/2 dl salta jordnötter
200 g Dumlekolor (gör dina egna gräddkolor här)
300 g vit choklad
80-100 g chokladägg
30 g minimarshmallows, ca en näve (gör dina egna marshmallows här)

Instruktioner

Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och tillsätt muscovadorörsocker. Låt svalna något. Hacka jordnötterna och dela Dumlekolorna till mindre bitar, vänd ner i den smälta chokladen. Häll smeten i en form, cirka 23x23 cm.

Låt svalna i kylen i cirka 20 minuter. Smält under tiden den vita chokladen och dela försiktigt chokladäggen i mindre bitar. Vänd ner nästan alla hackade chokladägg och marshmallows i den avsvalnade chokladen, men spara några till dekoration.

Ta ut formen med mörk choklad och fördela den vita chokladen jämnt över den mörka. Toppa med resten av chokladäggen och marshmallows. Ställ i kylen några timmar för att stelna.

Skär din Rocky road i bitar och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär

En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost

Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?