Royalpaj med päron och björnbär

Cirka 10 portioner 1 timme
Royalpaj med päron och björnbär
Betyg: (23st)

Ingredienser

    Havrebotten

    • 175 g smör
    • 3 dl vetemjöl
    • 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 1 1/2 dl havregryn

    Fyllning

    • 3 ägg
    • 3 dl crème fraiche
    • 100 g mandelmassa
    • 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 2 päron
    • 100 g björnbär

    Garnering

    • 50 g mandelspån

    Sätt ugnen på 175 °C.

    Smält smöret och tillsätt vetemjöl, rörsocker och havregryn. Låt svalna något.

    Tryck ut degen i en smord pajform, 26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter.

    Gör fyllningen. Rör ihop ägg och crème fraiche i en skål. Riv mandelmassan och häll ner i blandningen. Tillsätt rörsocker och vaniljsocker. Vispa ihop smeten.

    Skala, kärna ur och skär päronen i skivor. Lägg päronskivorna i pajskalet, häll över fyllningen och strö över björnbären. Garnera med mandelspån.

    Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Fyllningen ska vara fast när du tar ut pajen ur ugnen.

    Servera tillsammans med vaniljsås.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker