Sockerkaka

1 timme
Se vårt recept på en härligt luftig sockerkaka som kan serveras med färska bär.
Sockerkaka
Betyg: (958 st)

Ingredienser

  • 50-75 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 dl vatten

Smörj och bröa en avlång form eller rund hålform, cirka 1 1/2 l.

Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vätskan. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen.

Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen i 175 °C i 40-50 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker