Ingredienser
Kristyr
1 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker, går att utesluta
1 msk vatten
Lyktor
kraftig guldkartong
1 pkt Dansukker Bitsocker, gärna Minibitsocker
Instruktioner
Blanda florsocker, vaniljsocker och vatten i en skål och rör om till en kristyr.
Rita en cirkel, cirka 10 cm i diameter på en kartong. En marshall har samma storlek och kan användas som mall. Klipp ut.
Doppa en sockerbit i kristyren och sätt längst ut på kartongens kant. Upprepa med nästa sockerbit. Tänk på att nästa varv behöver ligga en halv sockerbit förskjuten från första varvet. Bygg sockerlyktan upp till cirka 6 sockerbitar hög.
Bygg sedan nästa sockerlykta. Låt torka 1-2 timmar och placera sedan ett värmeljus i varje sockerlykta.
OBS! Lämna aldrig det tända ljuset utan uppsyn.
Lyktan är lika fin med batteridrivet värmeljus eller utan värmeljus i.
Tips
Vaniljsockret i kristyren gör att lyktorna doftar vanilj när ljuset är tänt. Går att utesluta men minska då lite på vattenmängden.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.