Syltade plommon med pannacotta och miso anglaisé

- Recept Joel Lindqvist
En härlig dessert med syltade plommon med pannacotta och miso anglaisé.

Betyg (11 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Syltade plommon
1 liter vatten
7 dl Dansukker Rörsocker Strö
7 dl Dansukker Strösocker
12 röda, fasta plommon

Pannacotta
7 dl grädde
1,75 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 vaniljstång

Miso anglaisé
2 1/2 dl mjölk (3%)
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl misopasta
4 äggulor
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk Maizena

Instruktioner

Syltade plommon
Dela plommonen på mitten, men lämna kärnan kvar och lägg i en behållare med lock.
Koka upp vattnet med 7 dl Rörsocker.
När det kokar, häll det över plommonen, låt svalna och sätt i kylskåp över natten.

Nästa dag häller du upp sockerlagen i en kastrull, tillsätter 1 dl strösocker och kokar upp och häller över plommonen igen. När det svalnat ställer du tillbaka den i kylen. Nästa dag upprepar du proceduren och fortsätter så tills allt strösocker är slut.

Pannacotta
Koka upp grädden med vaniljstången och gelésockret.
Häll upp i valfri form och sätt i kylen tills det stelnat.

Miso anglaisé
Häll mjölk och vispgrädde i en kastrull och koka upp.
Vispa äggulor och Muscovadorörsocker tills det är fluffigt.
Tillsätt Maizena och vispa smeten så du blir av med klumparna.
Häll den varma gräddmjölken över äggblandningen under vispning.
Häll tillbaka smeten till kastrullen och sätt på medelvärme.
Värm upp till 85 grader och ta av från värmen. Rör ner mison och sila sedan.
Förvara i kylen.

Recept Joel Lindqvist

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?