Ingredienser
Instruktioner
Syltsocker är en produkt för dig som inte syltar så mycket idag. Med hjälp av Syltsocker gör du din egen sylt eller marmelad på några minuter. I paketet som innehåller 1 kg finns allt du behöver för ett lyckat syltkok; Socker, pektin från citrusfrukter, citronsyra och kaliumsorbat. Det enda du tillsätter är bären och ev lite vatten. Du kan använda både färska och frysta bär.
Kan man använda Syltsocker till gelé?
Nej, det rekommenderar vi inte eftersom resultatet inte alltid blir så lyckat. Till mindre satser använd istället vår produkt Gelésocker Multi. Till större satser rekommenderas att tillaga gelé på tradionellt sätt. 9 dl strösocker till varje liter saft. Koka i 20 minuter. Gör geléprov (häll lite av saften på en kall tallrik och dra med en sked igenom för att se att gelén stelnar) för att se om gelén är färdigkokt.
Mått och vikt: Syltsocker
1 dl = ca 85 g
Film: Se hur enkelt du gör sylt »
Recept: Recept på Jordgubbssylt »
Näringsvärde per 100 g
Energi | 1683 kJ/396 kcal |
Fett | 0 g |
- varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 99 g |
- varav sockerarter | 98 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0,11 g |
Recept
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.