Syltsocker

Betyg (22 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Instruktioner

Syltsocker hjälper dig att göra hemgjord sylt på bara några minuter - enkelt, snabbt och bekvämt! Denna produkt passar dig som både erfaren och oerfaren syltkokare. Syltsocker innehåller pektin, ett naturligt förtjockningsmedel, som gör att sylten stelnar snabbare och får rätt konsistens. Det ger även snabbare koktid, vilket bevarar både smak och färg. Innehåller citronsyra som hjälper till att bevara färgen och smaken, samt tillsammans med kaliumsorbat gör det att sylten håller längre.

Syltsocker har en enkel dosering - du behöver bara blanda syltsocker med bär/frukt enligt anvisningarna – inga extra ingredienser krävs. 1 del syltsocker och 2 delar bär/frukt ger en lagom söt sylt med fast konsistens.

Tips
- Du kan använda både färska och frysta bär.

Gå in på Syltskolan för att hitta recept och lära dig mer om att koka sylt.

Kan man använda Syltsocker till gelé?
Nej, det rekommenderar vi inte. Använd istället Gelésocker Multi. 

Mått och vikt: Syltsocker
1 dl = ca 85 g
1 msk = ca 15 g
1 tsk = ca 5 g

Film: Se hur enkelt du gör sylt »

Recept: Recept på Jordgubbssylt »

Näringsvärde per 100 g

Energi 1683 kJ/396 kcal
Fett 0 g
- varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 99 g
- varav sockerarter 98 g
Protein 0 g
Salt 0,11 g


Ingredienser: Socker från sockerbetor, pektin från citrusfrukter, citronsyra, kaliumsorbat och fullhärdad solrosolja.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.