Fettisdagen

Fettisdagen är, precis som påsken, rörlig i kalendern och infaller under perioden 3 februari–9 mars. Namnet kommer av att man förr frossade i god mat denna tisdag, som var sista dagen innan den fasteperiod som sedan varade fram till påsk.

Fram till 1960-talet serverades semlor endast på själva Fettisdagen, men idag säljer konditorierna semlor under hela vintern. Semlorna, eller fastlagsbullarna, görs i en rad olika varianter.

Semlor, finfina

Semlor med rostade hasselnötter

Fastlagsbullar

Kardemummabullesemla

Semlor med blåbärssylt

Danska Fastlagsbullar

Semmelkladdkaka med rostad mandel

Saum rolne semla

Kolakakor fyllda med mandelmassa

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.