
Fettisdagen
Fettisdagen är, precis som påsken, rörlig i kalendern och infaller under perioden 3 februari–9 mars. Namnet kommer av att man förr frossade i god mat denna tisdag, som var sista dagen innan den fasteperiod som sedan varade fram till påsk.
Fram till 1960-talet serverades semlor endast på själva Fettisdagen, men idag säljer konditorierna semlor under hela vintern. Semlorna, eller fastlagsbullarna, görs i en rad olika varianter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.