Afternoon Tea

Det sägs att det var drottning Katarina av Braganza som i mitten på 1600-talet tog med sig traditionen att dricka eftermiddagste från Portugal till England. Därefter spred sig ”Afternoon Tea” så småningom över hela det brittiska imperiet.

Det mest typiska inslaget i den engelskinspirerade eftermiddagsfikan, förutom själva teet, är nog sconesen. Men även söta bakverk passar fint som tillbehör.

Scones med hallonsylt och vispgrädde

Krämig Citronpaj

Mammas Mazarinkaka

Marsipankaka med citron och knaprigt täcke

Jordgubbsmarmelad med grapefrukt

Chokladtryfflar med hallon och kokos

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Victoria sponge cake med vit chokladcreme och ugnsbakta plommon

Lemoncurd

Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting

Biskvi med hallonkräm

Tårta med Jordgubbsmousse

Vanliga frågor om vad man serverar på en klassisk Afternoon Tea

Afternoon tea består vanligtvis av små smörgåsar, nybakade scones med sylt och grädde samt ett urval av kakor och bakverk – serverat med te.

Klassiska svarta teer som Earl Grey, Darjeeling och Assam är populära val till afternoon tea eftersom de passar bra med både söta och salta tilltugg.

scones har man ofta clotted cream eller vispad grädde tillsammans med sylt, vanligtvis jordgubbs- eller hallonsylt.

Afternoon tea serveras traditionellt mellan kl. 14 och 17, ofta vid 15-tiden.

Ett traditionellt engelskt afternoon tea innehåller smörgåsar, scones med sylt och grädde, småkakor eller bakelser samt te.

Man börjar med de salta smörgåsarna, fortsätter med scones och avslutar med de söta bakverken.

Britterna dricker afternoon tea som en social och avkopplande tradition, ofta för att stilla hungern mellan lunch och middag.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.