Afternoon Tea

Det sägs att det var drottning Katarina av Braganza som i mitten på 1600-talet tog med sig traditionen att dricka eftermiddagste från Portugal till England. Därefter spred sig ”Afternoon Tea” så småningom över hela det brittiska imperiet.

Det mest typiska inslaget i den engelskinspirerade eftermiddagsfikan, förutom själva teet, är nog sconesen. Men även söta bakverk passar fint som tillbehör.

Scones med hallonsylt och vispgrädde

Krämig Citronpaj

Mammas Mazarinkaka

Marsipankaka med citron och knaprigt täcke

Jordgubbsmarmelad med grapefrukt

Chokladtryfflar med hallon och kokos

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Victoria sponge cake med vit chokladcreme och ugnsbakta plommon

Lemoncurd

Jordgubbsmuffins med jordgubbsfrosting

Biskvi med hallonkräm

Tårta med Jordgubbsmousse

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.