Inlagda
sommar-
grönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Sommarinläggning

Picklad rödlök med chili

Inlagda citroner

Inlagda grönsaker

Vitlöksgurka

Syltade cocktailtomater

Syltad lök

Inlagd rödkålssallad

3-dygns gurka

Picklad gurka

Syltad squash

Inkokta rödbetor

Vanliga frågor om inlagda grönsaker

Picklad innebär snabb inläggning i en mild lag med ättika, socker och vatten – perfekt för krispiga grönsaker med frisk syra. Inlagd görs ofta med starkare lag och är tänkt att hålla längre, ibland med konservering i åtanke.

En 1-2-3-lag är en klassisk lag för inläggning av grönsaker. Namnet syftar på blandningen:
1 del ättika (12 %), 2 delar socker och 3 delar vatten.

Ja, nästan alla! Gurka, morot, blomkål, rödbeta – bara fantasin sätter gränser. Anpassa lagen efter grönsakens karaktär.

Förvarad i tätslutande burk i kylen håller picklad rödlök i upp till 2–3 veckor. Smaken mognar redan efter ett par timmar.

För att inlagda grönsaker ska hålla längre är det viktigt att använda väl rengjorda, gärna steriliserade burkar. Häll lagen het över grönsakerna och förslut burkarna direkt för att minska risken för bakterier. Förvara svalt och mörkt – kylskåp är bäst. God hygien och rätt förvaring förlänger hållbarheten rejält.

Nej, frysen förstör både konsistens och smak. Förvara svalt och mörkt istället.

Inte alltid. Krispiga grönsaker picklas råa, medan rotfrukter och hårdare grönsaker kan förvällas lätt för bästa resultat.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.