Tea Malmegård

Tea Malmegård är konditorn som blivit hela Sveriges okrönta tårt- och pepparkakshusdrottning.

Hon driver även restaurang DoMa i Stockholm tillsammans med sin sambo, ses ofta baka på TV, har författat dessertkokbok och hon gjorde den berömda Macaron-tårtan till prinsessan Madeleines bröllop. Att Teas specialitet blev desserter beror dels på att hon enligt sig själv är en sockerjunkie men också för att hon tycker om att skapa och vara kreativ. Att hålla på med mat är konst för Tea. Att Tea alltid väljer ekologiska och närodlade råvaror så långt hon kan var avgörande för att hon fick uppdraget att vara ambassadör för Dansukkers EKO sortiment när det lanserades hösten 2020.

Instagram: @teamalmegard

Läs mer om våra nya Ekologiska produkter

Tea Malmegård

Vaniljkola med saltrostade mandlar

Pepparkaksväxthus

Sablé Breton med svart vinbärsgömma

Mintbågar

Marsipanjulgris färgad med rödbeta

Lyxig äppeltårta

Blåbärskatalaner

Kärleksmumskakor

Mjuk muscovadokaka

Blåbärspaj med vaniljsås

Briochebullar med vanilj och hallon

Teas Midsommartårta med syrénsocker

Blåbärsmarshmallows med lime och vanilj

Muscovadosnittar

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.