Tea Malmegård

Tea Malmegård är konditorn som blivit hela Sveriges okrönta tårt- och pepparkakshusdrottning.

Hon driver även restaurang DoMa i Stockholm tillsammans med sin sambo, ses ofta baka på TV, har författat dessertkokbok och hon gjorde den berömda Macaron-tårtan till prinsessan Madeleines bröllop. Att Teas specialitet blev desserter beror dels på att hon enligt sig själv är en sockerjunkie men också för att hon tycker om att skapa och vara kreativ. Att hålla på med mat är konst för Tea. Att Tea alltid väljer ekologiska och närodlade råvaror så långt hon kan var avgörande för att hon fick uppdraget att vara ambassadör för Dansukkers EKO sortiment när det lanserades hösten 2020.

Instagram: @teamalmegard

Läs mer om våra nya Ekologiska produkter

Tea Malmegård

Vaniljkola med saltrostade mandlar

Pepparkaksväxthus

Sablé Breton med svart vinbärsgömma

Mintbågar

Marsipanjulgris färgad med rödbeta

Lyxig äppeltårta

Blåbärskatalaner

Kärleksmumskakor

Mjuk muscovadokaka

Blåbärspaj med vaniljsås

Briochebullar med vanilj och hallon

Teas Midsommartårta med syrénsocker

Blåbärsmarshmallows med lime och vanilj

Muscovadosnittar

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.