Vinbär
– syrligt gott

Variera dina vinbärsrecept och välj mellan svarta, röda och vita vinbär. Vinbär är syrligt gott att ha i saft, sylt, geléer, desserter och olika bakverk. Välj den vinbärssort du gillar bäst och blanda efter eget tycke och smak.

Röd vinbärssylt

Svartvinbärssylt

Röd vinbärssaft med vanilj

Svartvinbärsbladssaft

Kardemumma-kladdkaka med svartvinbärs-frosting

Röd vinbärssylt med vanilj

Svartvinbärssaft med citron

Glasstårta med svarta vinbär och kola

Smulpaj med vinbär

Bärmuffins

Kryddig vinbärsgelé

Svartvinbärs-pannacotta med crumble

Visste du detta om vinbär

Svarta vinbär (Ribes nigrum) är trädgårdsbär som även kan hittas i vilt tillstånd. Används till saft, sylt och gelé. Vinbär är mycket pektinrika, varför de bör vara riktigt mogna för att användas till att koka saft.

Röda vinbär (Ribes rubrum) används, liksom vita vinbär, på samma sätt som svarta vinbär.

Svartvinbärsmarmelad med päron och kanel

Vinbärssylt

Rödvinbärssaft med vanilj

Vinbärsglass

Svart vinbärsmarmelad

Mormor Ruths Salladsvinbär

Rumtopfsylt

Cumberland

Vinbärssylt med morötter

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Maräng- och jordgubbstårta

Sommarens alla fester

Bjud på en härlig tårta till sommarens firanden så som nationaldagen, student, skolavslutning, midsommar och alla andra festliga tillfällen.

Syltgrottsglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Rabarberbubbel

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. 

Fläderpannacotta med limemarinerade bär

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Sylt och marmelad

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.