Vinbär
– syrligt gott

Variera dina vinbärsrecept och välj mellan svarta, röda och vita vinbär. Vinbär är syrligt gott att ha i saft, sylt, geléer, desserter och olika bakverk. Välj den vinbärssort du gillar bäst och blanda efter eget tycke och smak.

Röd vinbärssylt

Svartvinbärssylt

Röd vinbärssaft med vanilj

Svartvinbärssaft med citron

Glasstårta med svarta vinbär och kola

Smulpaj med vinbär

Bärmuffins

Kryddig vinbärsgelé

Svartvinbärs-pannacotta med crumble

Visste du detta om vinbär

Svarta vinbär (Ribes nigrum) är trädgårdsbär som även kan hittas i vilt tillstånd. Används till saft, sylt och gelé. Vinbär är mycket pektinrika, varför de bör vara riktigt mogna för att användas till att koka saft.

Röda vinbär (Ribes rubrum) används, liksom vita vinbär, på samma sätt som svarta vinbär.

Svartvinbärsmarmelad med päron och kanel

Vinbärssylt

Rödvinbärssaft med vanilj

Vinbärsglass

Svart vinbärsmarmelad

Mormor Ruths Salladsvinbär

Rumtopfsylt

Cumberland

Vinbärssylt med morötter

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.