Vinbär
– syrligt gott

Variera dina vinbärsrecept och välj mellan svarta, röda och vita vinbär. Vinbär är syrligt gott att ha i saft, sylt, geléer, desserter och olika bakverk. Välj den vinbärssort du gillar bäst och blanda efter eget tycke och smak.

Röd vinbärssylt

Svartvinbärssylt

Röd vinbärssaft med vanilj

Svartvinbärsbladssaft

Kardemumma-kladdkaka med svartvinbärs-frosting

Röd vinbärssylt med vanilj

Svartvinbärssaft med citron

Glasstårta med svarta vinbär och kola

Smulpaj med vinbär

Bärmuffins

Kryddig vinbärsgelé

Svartvinbärs-pannacotta med crumble

Visste du detta om vinbär

Svarta vinbär (Ribes nigrum) är trädgårdsbär som även kan hittas i vilt tillstånd. Används till saft, sylt och gelé. Vinbär är mycket pektinrika, varför de bör vara riktigt mogna för att användas till att koka saft.

Röda vinbär (Ribes rubrum) används, liksom vita vinbär, på samma sätt som svarta vinbär.

Svartvinbärsmarmelad med päron och kanel

Vinbärssylt

Rödvinbärssaft med vanilj

Vinbärsglass

Svart vinbärsmarmelad

Mormor Ruths Salladsvinbär

Rumtopfsylt

Cumberland

Vinbärssylt med morötter

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.