Vinbär
– syrligt gott

Variera dina vinbärsrecept och välj mellan svarta, röda och vita vinbär. Vinbär är syrligt gott att ha i saft, sylt, geléer, desserter och olika bakverk. Välj den vinbärssort du gillar bäst och blanda efter eget tycke och smak.

Röd vinbärssylt

Svartvinbärssylt

Röd vinbärssaft med vanilj

Svartvinbärssaft med citron

Glasstårta med svarta vinbär och kola

Smulpaj med vinbär

Bärmuffins

Kryddig vinbärsgelé

Svartvinbärs-pannacotta med crumble

Visste du detta om vinbär

Svarta vinbär (Ribes nigrum) är trädgårdsbär som även kan hittas i vilt tillstånd. Används till saft, sylt och gelé. Vinbär är mycket pektinrika, varför de bör vara riktigt mogna för att användas till att koka saft.

Röda vinbär (Ribes rubrum) används, liksom vita vinbär, på samma sätt som svarta vinbär.

Svartvinbärsmarmelad med päron och kanel

Vinbärssylt

Rödvinbärssaft med vanilj

Vinbärsglass

Svart vinbärsmarmelad

Mormor Ruths Salladsvinbär

Rumtopfsylt

Cumberland

Vinbärssylt med morötter

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Pannkakor med äpplekompott och citrongrädde

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Krämig citronpaj

Baka med citron och apelsin

Apelsin och citron är smaker som hör vintern till och passar jättebra att baka med. Citrus är uppfriskande och syrligt men passar även bra i kombination med andra smaker som choklad och kola.

Scones med ost och skinka

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken. 

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.