Vinbär
– syrligt gott

Variera dina vinbärsrecept och välj mellan svarta, röda och vita vinbär. Vinbär är syrligt gott att ha i saft, sylt, geléer, desserter och olika bakverk. Välj den vinbärssort du gillar bäst och blanda efter eget tycke och smak.

Vaniljrutor med vinbär

Svartvinbärssylt

Röd vinbärssaft med vanilj

Röd vinbärssylt

Pannacottaring med bär

Aprikos- och rödvinbärschutney

Svartvinbärsbladssaft

Kardemumma-kladdkaka med svartvinbärs-frosting

Röd vinbärssylt med vanilj

Svartvinbärssaft med citron

Glasstårta med svarta vinbär och kola

Smulpaj med vinbär

Visste du detta om vinbär

Svarta vinbär (Ribes nigrum) är trädgårdsbär som även kan hittas i vilt tillstånd. Används till saft, sylt och gelé. Vinbär är mycket pektinrika, varför de bör vara riktigt mogna för att användas till att koka saft.

Röda vinbär (Ribes rubrum) används, liksom vita vinbär, på samma sätt som svarta vinbär.

Bärmuffins

Kryddig vinbärsgelé

Svartvinbärs-pannacotta med crumble

Svartvinbärsmarmelad med päron och kanel

Vinbärssylt

Rödvinbärssaft med vanilj

Vinbärsglass

Svart vinbärsmarmelad

Mormor Ruths Salladsvinbär

Rumtopfsylt

Cumberland

Vinbärssylt med morötter

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.