
Härliga
jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.
Frysa in bär
Sockra dina bär som du skall frysa in, eller lägg dem i sockerlag. Tänk på att sockerlagen ska vara kall innan du häller den på bären. Osockrade bär håller 3-4 månader i frysen medan sockrade bär håller sig i minst 1 år.
Tips!
Lite lavendelblommor i jordgubbssylten blir jättegott. Det blir även gott att blanda i 50-100 g riven mörk choklad i sylten.

Vit chokladpannacotta med muscovadomarinerade jordgubbar
Vanliga frågor om att baka med jordgubbar
Förvara jordgubbar i kylskåp i ett luftigt kärl med hushållspapper. Skölj dem först precis innan servering.
Jordgubbar lyfter med grädde, choklad, vanilj, basilika och citrus. Även balsamvinäger ger en spännande twist.
Jordgubbar gifter sig fint med mandel, vaniljkräm, vit choklad och syrliga smaker som rabarber eller lime i bakverk.
Skiva dem tunt eller halvera och dekorera tårtan precis före servering för bästa smak och fräschör.
Servera med maränger, färska bär, chokladsås eller en klick lemon curd för extra sommarkänsla.
Frys in, koka sylt, saft eller rårör med socker – perfekt till frukost, dessert eller att spara sommarens smak.
Frysta sockrade jordgubbar håller upp till ett år i frysen, men smakar bäst inom 6 månader. Förvara lufttätt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?