Himmelska
hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Key lime pie med hallonswirl

Wienerstänger

Vit chokladglass med hallonsorbet och pistage

Hallonsplit

Hallonsylt

Pavlovamaräng med halloncurd

Hallon- och lakritsgräddbullar

Hallonsaft med rosmarin

Chokladkaka med hallonmousse

Smaksatt socker

Gör ditt eget smaksatta socker och förvara i en fin glasburk. Vackert och gott att strö över desserten eller kaffet!

Bär, t ex hallon
Dansukker Strösocker
 

Mixa bären eller passera dem genom en finmaskig sil. Blanda med strösocker. Bred ut sockret på en plåt med bakplåtspapper. Torka i 100° varm ugn. Smula sönder eventuella klumpar. Förvara sockret torrt. Om du vill ha större sockerkristaller, använd pärlsocker.

Hallonkolasås

Pannacottarutor med hallon

Hallon-, lime och lakritssylt

Budapestrulle med hallonsylt och persika

Hallonsirap

Hallonpaj-glass

Limepaj med choklad och halloncurd

Halloncurd

Minicheesecakes med hallonswirl

Visste du detta om hallon

Hallon (Rubus idaeus) är släkt med björnbär, hjortron och åkerbär. Finns även i en vild variant som brukas kallas skogshallon. Ett av våra vanligaste syltbär, men passar även utmärkt till saft, i pajer och andra desserter samt i bakverk. Hallon är även gott att äta naturella med lite mjölk, grädde eller glass.

Hallonsaft

Hallonglasspaj

Hallonkladdkaka

Italiensk Hallonglass

Hallonmarmelad med lakrits

Portionscheesecake med hallontopp

Biskvi med hallonkräm

Hallonsmoothie

Rabarber- och hallonsylt

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!