Baka med
äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Knäckig äppelpaj

Smördegsrutor med päron

Focaccia

Äppel- och vaniljfyllda pajer

Päronkaka med rosmarin

Äppelkaka

Äppelpaj

Pärongalette med Chèvre

Äppelmunkar

Äppelrutor med mandelmassa

Smulpaj med päron

Äpplepaj med mandel

Äpplemuffins med smulor

Royalpaj med päron och björnbär

Glutenfri äpplekaka

Kolasnittar med äppelsylt

Päronkaka med romglass

Knäckäppelpaj

Äpple-cheesecake

Toscapaj

Kokosäpplekaka

Vanliga frågor om att baka med päron och äpple

Koka mos, sylt eller chutney, baka pajer eller gör äppelsaft. Perfekt sätt att ta vara på skörden med sötma från naturella råvaror.

Päron gör sig gott i sällskap av valnötter, blåmögelost, vanilj, kardemumma och mörk choklad. Även i sallader ger de en söt balans.

Förvara päron svalt men inte för kallt – runt 4–8 °C är lagom. Lägg dem luftigt, gärna i en papperspåse, så håller de längre.

Tryck lätt vid skaftet – ger päronet efter är det redo. Mogna päron doftar också mer och känns mjuka men inte mosiga.

Lägg dem i en papperspåse i rumstemperatur. Ett äpple bredvid påskyndar mognaden naturligt.

Ja, men bäst är att förvälla eller koka dem lätt i sockerlag först. Då behåller de både smak och konsistens bättre i frysen.

Låt dem mogna i rumstemperatur, gärna tillsammans med ett äpple – det skyndar på processen tack vare etylengasen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!