
Godsaker
med Muscovado-
rörsocker
Dansukker Fairtrademärkta Muscovadorörsocker utvinns ur sockerrör från Mauritius och finns i två varianter. Det ljusa sockret har drag av smörkola och det mörka har toner av lakrits. Här har vi samlat godis och bakverk där Muscovadorörsockrets läckra aromer får sällskap av allt från mandel och nötter till mörk choklad och kardemumma. Servera till nybryggt kaffe och njut!
Tips!
Muscovadorörsocker är ett fuktigt socker och kan ibland klumpa sig. Att det inte är fririnnande är en del av charmen. Då sockret kommer i kontakt med luft blir det lätt hårt. För att få det mjukt igen så lägg t ex en äppel- eller potatisklyfta eller en fuktad trasa i sockret. Tänk också på att alltid försluta påsen ordentligt och förvara det svalt, gärna i kylskåp.
Tips!
Mörkt Muscovadorörsocker ger intressanta smakbrytningar, speciellt tillsammans med choklad. Prova att ersätta strösockret med Mörkt Muscovadorörsocker i chokladbakverk och desserter som t ex cookies, brownies och tryfflar.
Ljust Muscovadorörsocker används med fördel som krydda i matlagning. Passar mycket bra till fisk och rotfrukter. Förhöjer smaken på bröd, mjuka kakor, småkakor, desserter, marinader, såser och inläggningar.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.