Glögg
och godsaker

Gör dina egna glöggtryfflar och annat gott. Massor av inspiration till en mysig hemmakväll.

Friterade ostbollar

Clementinmarmelad

Fikon- och äppelmarmelad

Apelsin- och aprikosmarmelad

Saffransbounty

Chokladfudge med flingsalt

Saffranscones

Björnbärscurd

Solrosknäck

Glögg Sour

Polkafudge

Vintersaga

Pepparkaksnittar med parmesan och flingsalt

Päronmarmelad med saffran och chili

Focaccia

Glögg

Vit glögg

Varm apelsin- äppelpunsch

Frasgodis

Gräddkola

Glöggtryffel

Arompepparkakor

Glutenfria tunna pepparkakor

Kryddig äpple- och valnötskaka

Saffransgifflar

Madeleinekakor

Chokladdoppade maränger

Vanliga frågor om glöggmingel

Till glöggmingel passar små munsbitar som saffranscookies, nötiga biskvier, pepparkakstryfflar och mjuka pepparkaksrutor – gärna med kryddor som matchar glöggens aromer.

Smält choklad med grädde och smaksätt med reducerad glögg. Låt smeten stelna i kylen och rulla till kulor. Avsluta med kakao, florsocker eller hackade nötter.

Vit glögg gifter sig fint med lättare smaker som citronkaka, mandelskorpor, saffransbiscotti eller färska fikon med ädelost.

Russin och mandel är klassiska tillbehör som tillför sötma och textur – en tradition med rötter i äldre svensk glöggkultur.

Kryddiga smaker i glöggen lyfts av nötter, torkad frukt, mörk choklad, saffran och apelsin. Sältan i ost är också en fin kontrast.

Blanda smaker som kanel, ingefära, apelsin eller mandel i klassiskt godis som tryffel, kola, ischoklad eller knäck – enkelt, juligt och perfekt till glögg.

Glögg kan värmas upp flera gånger, men bör aldrig kokas. Värm försiktigt och förvara rester i kyl om du inte dricker upp allt på en gång.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!