Juliga
desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Tur för oss, för vad vore julen utan risgrynsgröt, apelsiner och fikon som tecknar leenden runt den barrdoftande granen? Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Passionscheesecake med lemoncurd och nötcrumble

Saffranspavlova med mousse och citrussallad

Cheesecake med kolaswirl och pepparkaksbotten

Saffranspannacotta

No bake Crème brûlée

Blodgrapesorbet

Pepparkakssandwich

Pavlova-julgran

Apelsinsorbet med chokladsmulor

Chokladpudding med kaffekolasås

Chokladfondant med ingefära

Ris à la malta med syrad grädde

Pannacotta med glögglingon

Citronfromage med salt crunch

Julparfait

Flarn med kardemumma

Apelsinsallad med julglass

Polkagrispannacotta

Chokladkräm med mintig marängtopp

Clafouti med apelsin

Chokladparfait med apelsin

Fler recept på juldesserter hittar du här

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.