Jul med smak av svensk sirap!
Sätt smak på julen med våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning. Testa och få en ännu godare jul!
Vanliga frågor om att baka med sirap till jul
Sirap ger både smak, färg och konsistens i julbaket. Den gör degen smidigare, kakorna segare och bidrar med en djup, rund sötma som passar extra bra till julens kryddor. Sirap hjälper också jäsningen om man bakar med jäst.
Du kan använda både ljus och mörk sirap i julbak. Mörk sirap ger en fylligare, kryddigare smak och passar särskilt bra till pepparkakor, mjuka kakor och knäck. Ljus sirap ger en mildare sötma och används ofta i kola, godis och ljusare småkakor.
Både mörk och ljus sirap fungerar i pepparkakor. Mörk sirap ger en djupare, mer kryddig smak och en mörkare färg – perfekt för klassiska pepparkakor. Ljus sirap ger en mildare smak och ljusare kakor, och passar bra om du vill ha en mjukare smakprofil.
Ja, sirap kan delvis ersätta socker i bakning. Det ger mer fukt, en segare konsistens och en mildare sötma – men tänk på att det påverkar både smak och gräddningstid.
Bakverk med sirap håller sig saftiga längre. Sirap binder fukt, vilket förlänger hållbarheten och ger en mjukare konsistens även efter några dagar.
För perfekt knäck och kola ska du koka med sirap, socker och grädde till rätt temperatur – sirapen ger både seghet och den där karamelliga smaken som hör julen till.
Brödsirap passar bäst till julbröd. Den ger en fyllig, lite maltig smak, fin färg och hjälper brödet att hålla sig saftigt längre. Perfekt för mustiga limpor och klassiskt vörtbröd.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.