Kryddkyckling med saffransris

4 portioner
Kryddkyckling med saffransris
Betyg: (19st)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer

Marinad

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk olja, gärna olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk Dansukker Rörsocker Strö
  • 1 msk Sambal Oelek
  • matfett till stekning

Saffransris

  • 4 portioner ris (se förpackning)
  • 1/2 g saffran
  • 1 tsk Dansukker Rörsocker Strö
  • salt

Blanda lök, vitlök, salt, vitpeppar, olja, vatten, soja, rörsocker och sambal oelek till marinaden i en skål. Lägg i kycklingfiléerna och ställ sedan skålen i kylskåpet i 1/2-1 timme.

Bryn kycklingfiléerna i matfett. Häll på det som blivit över av marinaden tillsammans med ytterligare 1/2 dl vatten. Sjud under lock i 10 min.

Saffransris
Koka 4 portioner ris enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt salt, 1/2 g saffran och 1 tsk rörsocker i kokvattnet. Servera de nystekta kycklingfiléerna med saffransriset, citronklyftor och kokta gröna bönor.

Receptet är framtaget av

Dansukker