Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. En gång i tiden ansågs rabarberna, som ursprungligen kommer från Kina, ha stärkande effekter. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden. Låt dig inspireras av våra recept.

Rabarbermarmelad med punsch

Pavlova med rabarberkompott och sirapsrostade nötter

Rabarberbubbel

Kardemummabullar med rabarbersylt

Rabarberkakor med vit choklad

Jordgubb- och rabarberpaj

Rabarberpaj i glas

Drömmiga rabarberrutor

Pannacotta med pocherad rabarber och crumbles

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Rabarber Sour

Rabarberkaka med italiensk maräng

Rabarberpaj med vaniljkräm

Rabarberlemonad

Drömkaka med rabarber

Mazarin i långpanna med hallon- och rabarbersylt

Mandelkaka med rabarber

Rabarbertrifle

Rabarber & jordgubbssylt med vanilj

Rabarber- & mandelgalette

Knäckig rabarberpaj med muscovado

Rabarbersylt med fläder

Rabarbersaft

Rabarberdröm

Tips! Rulla in matpaketet i ett rabarberblad

Rulla in matpaketet eller flaskan med dricka i ett rabarberblad. Rabarberbladet isolerar och håller matpaketet eller drickan sval. Dessutom behöver man inte ta rabarberbladet med sig hem utan kan lämna kvar det i naturen, där det bara försvinner.

Rabarber- och jordgubbssoppa

Minirabarberpajer med varmvispad maräng

Budapestrulle med rabarber- och jordgubbskräm

Rabarber- och jordgubbskräm

Limepaj med graham och rabarbertopping

Rabarbermarmelad med kardemumma och vanilj

Karlsbaderbullar med rabarber

Rabarbermarmelad

Rabarberkompott med kanelglass

Rabarber Margarita

Rabarbercurd

Rabarberchutney

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!