Baka med
sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Butterkaka med blåbär

Key lime pie med hallonswirl

Vaniljrutor med vinbär

Toscamazarin med blåbär

Björnbärsmuffins med smultopping

Wienerstänger

Kardemumma-kladdkaka med svartvinbärs-frosting

Syltgrottor

Sommartårta

Citronkladdkaka med hallonmousse

Snabb Müslipaj

Syltgrottspaj

Kanderade blommor

Trevligt att dekorera kakor, tårtor, godis och desserter med.

Plocka torra, fina blommor t ex syréner, violor eller rosor. Doppa eller pensla blombladen med äggvita. Doppa dem därefter i Strösocker. Lägg på galler så att de torkar.

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Pinocciotårta

Poptarts

Browniepizza

Tigerkaka med blåbärsripple

Somrig cheesecake med citron och plommon

Blondies med krusbärsmarmelad

Jordgubbstarte

Chokladkaka med hallonmousse

Festtårta med sommarsmak

Sommarpaj

Fragilité med blåbär- och hallonmousse

Tårtan stannar på fatet!

Lägg en liten klick sirap på fatet under tårtan så glider den inte fram och tillbaka när du skär den.

Sockerkaka med sommarbär

Lättlagad bärkaka i långpanna

Jordgubbscheesecake med rabarberkompott

Budapestrulle med hallonsylt och persika

Tartletter med vaniljkräm

Jordgubbstårta med passionscurd

Minicheesecakes med hallonswirl

Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker

Björnbärsbiskvi i långpanna

Vanliga frågor om att baka kakor med bär

Ja, frysta bär funkar fint i kakor – rör ner dem frysta för att undvika att smeten blir blöt och färgar av sig.

Absolut! Frysta blåbär passar utmärkt i paj – blanda med lite potatismjöl, majsstärkelse eller syltsocker så blir fyllningen lagom fast.

Båda går bra – färska ger fastare konsistens, medan frysta gör kakan saftigare men kan ge mer färg i smeten.

En kaka blir ofta torr av för lång gräddning eller för lite fett – håll koll på tiden och använd gärna smör för saftigare resultat.

Kakan kan bli kladdig om den inte är genomgräddad eller om smeten är för tung – testa med sticka och justera ugnstiden.

Om glasyren inte stelnar kan det bero på för mycket vätska eller för lite florsocker – tillsätt mer socker eller kyl den en stund.

Om kakan inte gräddas i mitten beror det oftast på för låg ugnstemperatur, för mycket smet i formen eller att ugnen värmer ojämnt. Testa att sänka temperaturen något och grädda längre tid – eller placera formen längre ner i ugnen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.